Explore 62 north

Please do not hesitate to contact us with any question you may have.

Explore 62 north AS
Indre kulen 55
6718 Deknepollen
Norway

Phone +47 99 69 81 13
bottlemail @ explore62.com


VAT 922 319 502 MVA


Iban: NO23 3633 6205 349
BIC / Swift: SPAVNOBBXXX


.

I pose og sekk med ski og seil

Tenk deg fem dager med ville fjell, toppturer og seiling. Det er faktisk jobben til mannskapet på seilskøyta Westland og aktivitetsselskapet Explore 62 North.
«Denne ferien seilte vi på topptur». Det går faktisk an. Norge byr på ville fjell langs en kyst du ikke finner andre steder i verden. Her er det beste fra to verdener – seiling og skikjøring – pakket sammen til et avbrekk fra hverdagen som gir minner for livet.

«Franskmennene kom på den sprø ideen om å seile til toppturene», forklarer Robert Vaage i Explore 62 med et smil. «Så importerte vi det hit», legger han til.
Seilskøyta Westland blir utgangspunktet for fem dager spekket med opplevelser for oss som skal på tur. Her bor og sover vi. Om morgenen vekkes vi av bølgeskvulp, lyden av sjøfugler og lukten av nytraktet kaffe.

https://youtu.be/RrnbsH4nDQs

" data-uid="fz4cc" data-loading-text="Loading...">


Vi spiser frokost, smører niste, og planlegger sammen med den lokale tindeveilederen. Dagen kan starte. Hos Explore 62 er vi i gode hender. Sikkerhet vies stor oppmerksomhet. Dyktige guider og godt utstyr og fokus på sikkerhet er avgjørende for at toppturen skal bli vellykket. Og når vi ikke trenger å bekymre oss over dette, kan vi nyte de mektige Sunnmørsalpene. Ville fjell og ramsalt sjøluft er noe annet enn hverdagen. Her er det urørt natur og frisk luft i overflod. Vi seiler av gårde i fjorden, uten å sette spor. Et lavt klimafotavtrykk og minst mulige lokale miljøkonsekvenser er noe Explore 62 setter høyt.

«Vi ønsker å være et selskap som utforsker kysten av Norge, og som skaper entusiasme og glede med spennende aktiviteter», sier Robert Vaage.
Å komme seg opp og ned fjellene gir en følelse av mestring. Spenningen sitrer i kroppen, og denne opplevelsen sitter spikret i minnet.

Med skøyta kommer vi oss rundt til topper som ligger utenfor allfarvei.

Men Explore 62s konsept er ikke bare ski, og ikke bare seiltur. Når skikjøringen er over for dagen, bys vi lokal, kortreist mat og drikke. Alle måltidene serveres ombord på Westland. Under middagen evaluerer vi dagen og de gode samtalene kommer naturlig.

«Explore 62 har samarbeidspartnere rundt om i bygdene. Så om gjestene ønsker det, kan vi finne på flere ulike aktiviteter på ettermiddagen og kvelden», opplyser Robert.

Som hva?

«Vi kan dra på Haula vingård. Ja, det finnes faktisk en vingård innenfor en kort avstand. Hva med å besøke Christian Gaard bygdetun, eller Rekkedal gjestehus? Der er det et stort gårdstun med mange koselige stuer og ulike gjestebord. Er det sesong for det, kan vi få oppleve lamming i sauefjøset. For å nevne noe», sier Robert Vaage.

Nå hadde det kanskje vært godt med en dusj etter denne dagen. «Når vi fortøyer ved Sagafjord hotell, kan du få dusjet, tatt badstu eller vasket klærne dine», sier han.

Det er minneverdige turer. I unike omgivelser. Og dette burde være perfekt for vennegjengen.